Security Tutorial


Inhoud

  1. Inleiding
  2. Securing Beveiligen van kanalen met behulp van tools beschikbaar voor alle netwerken
  3. Specificaties voor aonl netwerk Services
  4. Geavanceerde ChanServ hulpmiddelen
  5. Opmerkingen


Inleiding

Dit document is bedoeld om te helpen gebruikers van IRC netwerken bij het veiligstellen van hun kanalen tegen buiten indringing door mensen die ze liever niet in te voeren. Het bijzondere voorbeeld dat zal ik gebruik maken is gebaseerd .

rond het Bondgenootschap dat mij momenteel kanalen voor stormloop voort aonl IRC, donkere legioen. Tot op de dag, is niemand in mijn kennis ooit erin geslaagd om te verblijven in het kanaal voor meer dan een minuut zonder wordt opgestart..


In hoofdstuk 2, zal ik u tonen hoe de modi beschikbaar op de meeste netwerken mogelijk maken een eenvoudige niveau van zekerheid, voor dingen zoals kanaal sleutels en uitnodigingen, en hoe te stoppen met mensen misbruik of verboden vermijden..


Hoofdstuk 3 zal betrekking hebben op de basisprincipes van IRC diensten zoals zij aonl gebruikers helpen bij het veiligstellen van hun kanalen. Dit zal introduceren modus vergrendelingen, veilige ops modus en andere snelle en eenvoudige functies voor het beveiligen van je kanaal..


Hoofdstuk 4 zal betrekking hebben op de meer geavanceerde mogelijkheden met behulp van de automatische kick lijsten en kanaal toegangslijsten beschikbaar gesteld.


Voor deze gids, kan u worden verplicht om dingen naar het kanaal waarvoor bepaalde hoge voorrechten of zelfs kanaaleigenaar machtigingen te doen. Als u de fout Toegang geweigerd dan is dit over het algemeen de oorzaak.Beveiligen van kanalen met behulp van tools beschikbaar voor alle netwerken

Deze sectie zal betrekking hebben op de hulpmiddelen en usermodes beschikbaar om te stoppen met gebruikers je kanaal invoeren. Om te doen de meeste van deze items, moet u een channel operator worden.


De belangrijkste instrumenten in een kanaal operatoren arsenaal zijn de kick en verbod. Met behulp van deze in combinatie is de makkelijkste manier van het houden van een enkele persoon uit uw kanaal, maar als misbruikt kan leiden tot gehele ISP’s of zelfs landen wordt verboden. Als dit waarschijnlijk een beetje overdreven is, ik dacht dat ik zou een beetje in over succesvolle verboden. Gebruikers, Nicks, hostnamen en andere achtergrondkennis moeten echter komen eerste.


Houd rekening met de volgende volledige unieke gebruikers-id:

ol!~ol@aonl.nl-0FFE6565.blueyonder.co.uk


Wat doet dit ons vertellen? Ten eerste, we weten dat de bijnaam van de gebruiker, gelegen voor de! Mark (ol). We weten ook de gebruikers ISP, die in dit geval Blueyonder is. De middelste bit echter wellicht sommige uit te leggen. Dit gedeelte heet de gebruikersnaam, en het heeft zijn wortels in de wereld van unix en andere dingen die ouder zijn dan de meest recente chatters. Rug toen, kan u er zeker van dat dit gedeelte was nauwkeurig en gebonden aan de persoon die werd verboden omdat het was hun unix-gebruikersnaam. Dit is terug wanneer toegang tot Internet meestal betekende een shell-account op een universiteit eigendom of een ISP’s computer. Deze dienst, die werd genoemd Ident, was een aan het internet in het algemeen om te ontdekken of een gebruiker was wie hij zei dat hij was verstrekt. Sinds de komst van Windows-besturingssystemen, deze dienst moest worden geamuleerd door IRC clients, maar ze was het niet nodig de gebruiker waarheidsgetrouw over hun bestaan. Sommige klanten ook toestaan deze waarde moet worden gewijzigd door scripts, die leidt tot een groot aantal gebruikers hebben zeer vergelijkbare gebruikersnamen. De tilde (~) in dit adres is belangrijk ook, aangezien het betekent dat de gebruiker via de Ident service positief kan niet worden geidentificeerd. Sommige netwerken is deze service beschikbaar om te helpen hun anti-idioot beleid nodig, maar aonl is niet een van hen.


Om te verbieden een gebruiker, hoeft u in het algemeen te geven een deel van het adres van gebruikers als jokerteken Overstaptijd voor die mensen die hebben adressen zoals inbel-gebruikers wijzigen. Er zijn twee jokertekens beschikbaar voor gebruik op IRC, en dit simpelweg vervangen naar de tekens in de volledige hostnaam. De eerste, minder krachtig is het vraagteken (?) welke vervangt een enkel karakter… niet meer en niet minder. De tweede, meer krachtige en potentieel meer gevaarlijke een is het sterretje (*) die overeenkomt met een willekeurig aantal tekens, inclusief geen op alle. Zoals u zich voorstellen kunt, is dit waar het toevallige verbieden van hele landen vandaan.


Een andere verwante hulpprogramma waard invoering is op dit punt de uitzondering. Deze maakt gebruik van een vergelijkbare syntaxis naar het verbod, met dezelfde regels over bijnamen, gebruikersnamen en hostnamen. Het heeft het tegenovergestelde effect, in die zin dat hierdoor mensen overeenkomen met de uitzondering om te slaan verboden die anders van toepassing zou zijn voor hen.


Als u wilt instellen een ban of een uitzondering, het gebruik van de command

/mode +b

or

/mode +e
Voorbeelden van hostmasks voor verboden en uitzonderingen
*!*@*.blueyonder.co.uk Dit zou gelden voor alle BlueYonder klanten van uw kanaal.
*!*@*.uk Deze vangt alle Britse ISP’s.
??!*@* Alle twee letter in nicknames.
?*!*@* Alle bijnamen ten minste een teken lang (hetzelfde als alle bijnamen).
*!idiot@* Alle gebruikers genoemd idioot waar de ident-service is beschikbaar.
*!*diot@*.no Alle gebruikers met diot aan het einde van hun gebruikersnaam uit Noorwegen.
*!*@* Iedereen (u kan zien dit gebruikt door kanaal diensten om duidelijk kanalen)


Met behulp van verboden en uitzonderingen, is het heel haalbaar om te verbieden iedereen en dan uitzonderingen maken voor alle gebruikers die u wilt laten in je kanaal. Persoonlijk, ik zou niet aanraden want er enkele kwesties die moeten worden aangepakt zijn zou, zoals hoe ze moeten omgaan met mensen die de ISP veranderen.


De natuurlijke partner van het verbod is de kick, die onder dwang de persoon met de naam van het kanaal verwijdert. De twee zijn zo vaak samen worden gebruikt dat vaker wel dan niet ze een gecombineerde menu-sleuf van je IRC client bezetten. MIRC zowel xchat hebben de mogelijkheid om de kick en het verbod combineren in een beweging, en xchat maakt het mogelijk om te selecteren van het toepassingsgebied van het verbod om te gebruiken als goed. mIRC gebruikt een standaard type van verbod van *!*@*.host. Dit vrij effectief kan zijn, maar kan worden iets overreaching voor kanalen waar een heleboel mensen gebruiken de zelfde ISP.


Een ander hulpmiddel beschikbaar aan kanaal operators is de uit te nodigen en belangrijkste kanaal modes. Het ene maakt het kanaal zodanig dat gebruikers alleen al over het kanaal kunnen anderen uitnodigen in het kanaal, dat een eerlijke beetje van veiligheid voegt. De tweede is het concept van geheime sleutels of wachtwoorden, waar u wilt weten een codewoord naar het kanaal. Dit zijn mogelijk zeer veilig, zo lang als de sleutel niet in de handen van de mensen die je wilt vallen verblijven uit. Als dit op een aantal manieren gebeuren kan, zou ik adviseren dat sleutels worden gewijzigd op een regelmatige basis.


Useful Modes
i maak een kanaal alleen voor uitnodigen
k maakt kanaal vereisen een sleutel alvorens u op (vereist sleutel als parameter)
s Hiermee verbergt u het kanaal van/List (geheime)
t alleen kanaal operatoren en half-operators het onderwerp kunnen wijzigen
n geen externe berichten
f bescherming tegen overstromingen (vereist parameter in de volgende notatie – lijnen: seconden)
R Alleen geregistreerde chatters
m gemodereerd: alleen mensen met stem, halfops of ops kan spreken
N Bijnaam veranderingen zijn niet toegestaan op dit kanaal


Als u instellen van twee modi waarvoor aanvullende parameters wilt, moet u de parameters in de juiste volgorde. Ik zou aanraden opdrachten opsplitsen in twee afzonderlijke orders.


Voorbeeld: Stel een sleutel en een overstroming beperking op dezelfde opdracht

/mode #dl +fkis 10:3 zwaardvis

f komt voordat k zodat overstromingen moet voorafgaan aan sleutel.


Andere modi zijn beschikbaar door te doen het volgende commando: /helpop ?chmodes


Er is een probleem met al deze methoden, en het is eenvoudig. Als het kanaal wordt gesloten omdat iedereen vertrekt, alle kanaal modi, verboden en uitzonderingen gaan verloren. De belangrijkste manier om dit te behandelen is het gebruik van een stukje software genaamd een bot, die zit in het kanaal open te houden. Deze hulpprogramma’s kunnen ook worden geconfigureerd voor het beheren van lijsten van mensen die moeten en moeten niet operator-status, en andere soortgelijke taken. Helaas zijn er een groot vele verschillende types van bot die alle hebben verschillende sterke en zwakke punten, dus ik stel niet voor om te gaan door hen instellen en het gebruiken van hen. Sommige netwerken hebben bots gekoppeld aan servers die worden uitgevoerd door het personeel van deze netwerken, en als u aan bepaalde criteria voldoen die u kunt toepassen om te beschikken over een netwerk bot in uw kanaal zitten te beheren terwijl u off line bent.


Andere netwerken hebben een systeem beschikbaar genaamd netwerkdiensten, en opnieuw zijn er verschillende versies en beleidsmakers op de verschillende netwerken daar. Als dit document richt zich op aonl, is het hun versie van IRC-diensten die ik zal focussen op.


Specificaties voor aonl netwerk Services

Op aonl IRC, diensten van de software die beschikbaar is voor gebruikers is volledig gedocumenteerd met help-bestanden en alle opdrachten hebben afzonderlijke documentatie. In de toekomst, kunnen we een omgepakte documentenset waarin deze items voor gebruikers bepalen.


Wat ik ga doen nu is te voeren de bevoegde diensten snel en eenvoudig te beschrijven hoe zij kunnen helpen uw veiligheid.


Ten eerste is NickServ. Nu, het wellicht niet volledig duidelijk hoe Nickname Registratie kan de beveiliging van uw kanalen steun, maar het begint allemaal hier. Zonder een geregistreerde nickname, niet mogelijk u kanalen registreren in uw eigen naam of verschijnen op alle kanalen toegangslijsten (die ik later zal dekken). Als je dit met het kanaal modus + R combineren, kunnen alleen geregistreerde bijnamen join uw kanaal.


Ten tweede is MemoServ, hoewel ik vermoed dat een heleboel mensen benieuwd bent waarom ik wens om te dekken die hier helemaal. Op het eerste gezicht, het heeft geen enkele relevantie voor de veiligheid van het kanaal, maar als we kijken naar het kanaal memo aanpak het wordt duidelijker. Met behulp van MemoServ met de volgende syntaxis kunt u berichten verzenden naar iedereen in een positie om ze te lezen:

/msg MemoServ send <#channel> message


Dit betekent dat u op de lijst met zenders toegang op niveau 10 of hoger, specifieke kenmerken van die ik zal detail later.

Aan de andere kant, dit kunt u voor het verzenden van berichten naar al die mensen hoger op de toegangslijst u wie mei zitten kundig voor wijzigen de ChanServ lijsten te verwijderen voorrechten van anderen of om in te stellen AKick verboden.


Dit laat ons met de uiteindelijke dienst, die de belangrijkste van hen is alle met betrekking tot beveiliging van het kanaal. ChanServ het kanaal-Service is, en dus haar instrumenten zijn van groot belang om te leren over het beveiligen van kanalen. Veel van de volgende items kanaal oprichter toegang, of het wachtwoord van de oprichter (waarmee een vertrouwde gebruiker te verheffen hun privileges voor een sessie) vereist om volledige effect te hebben.


In de eerste plaats zou ik willen dekken de deugden van kanaal specifieke items. Deze opdrachten en instellingen zal gelden voor alle gebruikers in het kanaal even ongeacht welke status ze bezetten in het kanaal.


Beschikbare opties
Founder De eigenaar van een kanaal instellen
Successor De opvolger voor een kanaal instellen
Password De oprichter wachtwoord instellen
Desc De beschrijving van het kanaal instellen
Url Koppelen van een URL met het kanaal
Email Koppelen van een e-mailadres met het kanaal
EntryMsg Stel een bericht naar gebruikers worden verzonden wanneer ze het kanaal binnenkomen
KeepTopic Onderwerp behouden wanneer kanaal niet in gebruik
TopicLock Onderwerp kan alleen veranderd worden met TOPIC
MLock Kanaal modes vergrendelen in/of uitschakelen
Private Verbergen van het kanaal van het LIST commando
Restricted Beperk de toegang tot het kanaal
Secure Activeren van ChanServ beveiligingsfuncties
SecureOps Strengere controle van chanop status
LeaveOps Niet ambtshalve op gebruikers op kanaal vermelding
OpNotice Een bericht verzenden wanneer OP/VOICE commando’s worden gebruikt
Enforce Auto-op, auto-stem status afdwingen


In hoofdstuk 2 verwezen ik naar bots als een apparaat om de montages van het kanaal intact te houden wanneer gebruikers niet in uw kanaal waren. ChanServ heeft ook faciliteiten voor een aantal van de dingen die bots doen, in de MLock, TopicLock en Secure / SecureOps functis. MLock kan worden gebruikt om af te dwingen de modi die u wenst te gebruiken, zoals +Rikf-m. De modi gebruikt zijn dezelfde als die in het vorige hoofdstuk, en alle modi op dit moment niet zal worden ingesteld door ChanServ zelf nadat de opdracht is uitgevoerd.


De TopicLock vereist alle wijzigingen van het onderwerp om te gaan door middel van ChanServ (met behulp van /msg ChanServ topic ), die heeft het voordeel van de veiligheid van kunnend worden gecontroleerd door middel van toegangslijsten, en voorkomt dat mensen met toegang tot het instellen van het onderwerp op iets ongewenste. KeepTopic, zijn natuurlijke broer, maakt ChanServ herinner me het onderwerp op kanaal sluiten en opnieuw instellen bij de volgende opening.


De resterende twee ChanServ instellingen zijn waar de meerderheid van de beveiliging van ChanServ vandaan komt. Als een kanaal de Secure heeft instelt geschakelde, gebruikers een gesloten kanaal opent zijn automatisch deoped (tenzij LeaveOps is ingesteld) en alleen de grondlegger is automatisch operator over toetreding tot het kanaal. Onder SecureOps modus kunnen niemand operator of deopped zonder de goedkeuring van ChanServ. Restricted modus voegt de eis dat gebruikers worden goedgekeurd, of ze worden geschopt en verbannen uit het kanaal. De volgende vraag is hoe je dat goedkeuring van ChanServ.


Geassocieerd met elk kanaal geregistreerd met ChanServ is een toegangslijst, die een beetje als een guest list buiten een private partij is. Als Websites met beperkte toegang is ingesteld, is het net als de klassieke “Als uw naam niet op de lijst, u bent niet coming in”. Als alleen Secure is ingesteld, het is meer als een partij met een VIP-ruimte: de mensen die op de lijst krijgt mogelijk speciale behandeling (zoals ops of stem) maar het is niet gesloten voor de rest van de wereld. SecureOps is een uitbreiding van de lijst die mensen uit de VIP gooit als ze niet op de lijst, zelfs als ze genodigden. Op de toegang is lijst een getal en een bijnaam, die correspondeert met een gekoppelde nickname in de NickServ database. Als u niet een geregistreerde naam hebt, u kan niet worden weergegeven in de toegangslijst staat in welke vorm, andere dan als een gast.


Toegangslijsten zijn een ingewikkeld beest, en de opdrachten zijn potentieel moeilijk te begrijpen. Dientengevolge, de auteurs van IRC diensten toegevoegd een eenvoudige manier om mensen met de juiste privileges snel toevoegen. Er zijn 4 commando’s, elke gelet, del en lijst functionaliteit toevoegen: SOP, AOP, HOP en VOP. Om het gemakkelijker te begrijpen, is hier een snel overzicht van de mogelijkheden van elk.


SOP (Super-Operator)

Met uitzondering van de kanaaleigenaar zijn deze mensen goden. In de standaard instelling hebben zij het recht om alle instellingen op een kanaal, met uitzondering van die ingesteld met behulp van SET (Zoals re wijzigen. SECURE). SOP leden kunnen andere gebruikers toevoegen aan alle drie van de andere lijsten, en worden beschermd tegen wordt geschopt, zodra ze lid worden van het kanaal.


AOP (Auto-Operator)

In de standaard instellingen, deze mensen krijgen automatische operatorrechten, en alle rechten te maken krijgen. Ze kunnen instellen kanaal modes, enzovoort, tenzij een modus vergrendeling in feite is (modi gehouden door ChanServ zullen automatisch set of unset als gewijzigd). Deze mensen kunnen ook anderen aan de HOP en VOP lists.


HOP (Half-Operator)

Standaard, zal deze mensen uitgaan half-operator status op toetreding. Dit is het laagste niveau voor die leden kanaal memo’s kunnen lezen, en zij kunnen ook een beperkt aantal modi instellen op een kanaal (modus vergrendelen zodat). Deze mensen kunnen ook de VOP list.


VOP (Voice-Operator)

Deze gebruikers krijgen automatisch stem op een kanaal.


Als u wilt iemand aan deze lijsten toevoegen, alles wat je hoeft te doen is zorg ervoor dat de gebruiker een geregistreerde nickname, en voert u de volgende command: /msg ChanServ add . Hierna volgen voorbeelden.


/msg ChanServ HOP #channel add Dave toevoegen Dave Dave ontvangt helft-op status wanneer hij volgende joins of identificeert voor zijn nick.
/msg ChanServ VOP #channel add Dave toevoegen Dave Als dit dezelfde dave en kanaal als voor is, zou hij worden genomen uit de HOP list en zet op de VOP list in plaats daarvan.
/msg ChanServ VOP #channel del Dave Dit commando verwijdert Dave uit de VOP list. Het zou niet (zoals in dit voorbeeld) Voeg hem terug naar de HOP list


Extra opdrachten die niet relevant zijn voor de veiligheid van het kanaal kunnen zijn zijn beschikbaar in de help-bestanden van diensten, die kunnen worden betreden door te doen /msg ChanServ help commands en /msg ChanServ help set. Of Access Set Toegang tot opdrachten instellen is oprichter niveau toegang vereist.


Het andere aspect van bots versus service agenten is de mogelijkheid voor een bot automatisch kicken iemand op basis van een lijst van hostmasks met een bepaalde reden. Deze functionaliteit wordt ook gerepliceerd in ChanServ onder de AKick list. Hieronder zijn de opdrachten voor het manipuleren van het AKick list, waar masker een hostmask is montage of ident@host of de volledige nick!ident@host. Jokertekens zijn toegestaan in deze lijst.

/msg ChanServ AKICK channel ADD mask [reden]

Deze opdracht is een hostname toevoegen aan de lijst. Alle nicknames die overeenkomen met deze lijst zullen automatisch worden geschopt door ChanServ met de reden. Als een is niet het bericht aanwezig zal je bent gebanned van het kanaal worden gebruikt in plaats daarvan. Een verbod overeenkomen met de host geboden zal ook worden ingesteld om te voorkomen dat clients die werken met auto-rejoin.


/msg ChanServ AKICK channel DEL mask

Dit is het tegenovergestelde van de opdracht Add command, en laat mensen overeenkomen met de host het kanaal binnenkomen.


/msg ChanServ AKICK channel ENFORCE

Wanneer een host wordt toegevoegd aan de AKick list, is niet het automatisch getrapt vanuit het kanaal meteen als een maatregel van veiligheid tegen overdreven enthousiaste verboden. Wanneer deze opdracht wordt uitgevoerd, de agent zal alle mensen de hosts in de lijst overeenkomende schoppen en reeks passende verboden zoals vereist.


/msg ChanServ AKICK channel LIST [mask | list]

Dit is een lijst de vermeldingen op de AKick list (overeenkomen met de optionele parameter masker of wordt in de lijst met genummerde items)


/msg ChanServ AKICK channel VIEW [mask | list]

Deze opdracht is vergelijkbaar met de lijst, en meer in detail wordt toegevoegd aan elk item weergegeven.


/msg ChanServ AKICK channel COUNT

Dit vertelt u hoeveel mensen zijn op de AKick list.


Dit hoofdstuk is voornamelijk gericht op tweaking de toegangslijsten kanaal en de toegangsniveaus te krijgen wat je wilt uit uw kanaal met een minimum aan gedoe. Nochtans, spelen met deze instellingen kan veroorzaken allerlei vreemde problemen, alsmede het maken van uw kanaal moeilijk om te leven. De standaardinstellingen zijn alleen ter referentie hieronder.


De meerderheid van dit hoofdstuk vereist kanaaleigenaar status, of toegang tot de oprichter wachtwoord. Een beperkte subset van de functies in dit hoofdstuk kan worden gedaan door leden van de SOP list of nicknames met Acc-Change level niveau of hoger.

Toegang lijstinstellingen en standaardwaarden op aonl
AutoProtect 25
AutoOp 15
AutoHalfOp 10
AUTOVOICE 5
Invite 10
AKick 20
Set (Founder only)
Clear 25
Unban 10
Acc-List 1
Acc-Change 25
Memo 10
Op-Deop 15
Voice 5
HalfOp 10
Protect 25
Kick 20
Topic 10
Status 25


Opgemerkt moet worden dat de SOP / AOP / HOP / VOP lists zodat wijzigingen in deze niveaus in uw kanaal van invloed kunnen zijn op mensen eerder aan die lijsten toegevoegd. Het algemene idee van de lijsten van de interface is dat de nick het laagste niveau mogelijk te krijgen van de privileges die moeten worden geboden aan hen wordt gegeven. Als voorbeeld, iemand toe te voegen aan de HOP list is hetzelfde als het toevoegen van hen aan de volledige toegangslijst met niveau 10 – kan de opdracht HalfOp command op zichzelf, ontvangt het automatisch wanneer u verbindt of identificeren, en zijn toegestaan om te wijzigen van het channel topic werken met onderwerp Topic.

De beperkingen voor de niveau parameter voor versie 5 van IRC diensten zijn van-999 tot 999. Negatieve waarden hebben sommige effecten die zijn afgekeurd door de ontwikkelaars van de software, die hier worden vermeld voor de volledigheid. Er zijn andere manieren om te bereiken hetzelfde resultaat, die hebben de voorkeur.


NoOp -1 Stopt de persoon wordt toegestaan om te ontvangen + ohv modi in dit kanaal
NoJoin -2 Hiermee voorkomt u dat de geselecteerde persoon van deelname aan het kanaal helemaal (gebruiker wordt automatisch geschopt van het kanaal)


SecureOps (a Set optie) verdient de voorkeur om te NoOp omdat het dwingt alle mensen expliciet worden genoemd dat ops, in plaats van het verbod op een select groepje uit de list. NoJoin
is vervangen door een aparte AKick list zoals hierboven beschreven.


De opdrachten voor het toevoegen van een persoon aan de lijst met volledige toegang zijn vergelijkbaar met de opdrachten kunt u mensen toevoegen aan de sub lijsten, met een extra parameter


/msg ChanServ access add


Wanneer die persoon vervolgens sluit zich aan bij het kanaal of voor hun bijnaam identificeert, ze alle vereiste gebruikersmodi ingesteld op hen zal hebben indien nodig. Je misschien hebt gezien dit bij de registratie van je kanaal, waar ChanServ de mode +q op u stelt. Deze modus betekent kanaal eigenaar, om uit te leggen meer grondig. Dit is ook het commando gebruikt volkeren toegang op de lijst tot een hogere of lagere waarde wijzigen.


<

p>De andere opdrachten voor het aanpassen van de toegangslijst volgen hetzelfde fundamentele principe als andere lijsten die door services worden gebruikt:

/msg ChanServ access list Lists Alle leden in de toegangslijst staat met een numerieke prefix worden weergegeven.
/msg ChanServ access del verwijderd in sleuf uit de lijst. De optie lijst kunt u meer dan een persoon tegelijk met behulp van een door komma’s gescheiden lijst verwijderen.
/msg ChanServ access count geeft een telling van de items op de lijst.


De andere helft van de toegang lijst systeem is het wijzigen van de niveaus die nodig zijn om te krijgen bepaalde instellingen zelf. Zo, zou u kan besluiten dat een subset van gebruikers die het onderwerp wijzigen kunt zonder
halfops of ops, zonder dat daarbij het open voor iedereen. Om dit te doen, kies een aantal minder dan de standaardinstelling van 10 (bijvoorbeeld 7) en voer de volgende command:


/msg ChanServ levels set TOPIC 7


Nu kunt u het toevoegen van mensen met een toegangsniveau van 7 of hoger, en zij zal worden toegestaan gebruik van de opdracht ChanServ Topic command om het onderwerp te wijzigen zonder op de HOP list. Mensen op de normale voice-lijst zou niet worden toegestaan om dit te doen, als het alleen hen toegang op niveau 5 geven zou, en mensen op de HOP zou nog steeds over de vereiste machtigingen beschikken. Hoewel dit een triviaal voorbeeld lijkt, is het een vrij doeltreffende maatregel van de macht toegang lijsten bieden. In dezelfde geest, zou je kunnen beslissen dat iedereen die binnenkomt van uw kanaal ontvangt stem automatisch. Dit moet doen, AutoVoice ingesteld op 0, die een functie van de wijze waarop diensten exploiteert is ontworpen. Gebruikers die niet over een hogere (of lagere) toegangsniveau beschikken wordt automatisch verleend niveau 0, en dus elke instelling op niveau 0 wordt verleend an iedereen in het kanaal. De relatieve posities van de items die u kunnen instellen zijn ook vrij aanpasbaar ook, wat betekent dat u elke waarde kan ingesteld op een andere instelling die u pasvorm ziet. Als u wenst, kunt u (semi-effectief) verbieden schoppen in uw kanaal door AutoProtect instelt op 0, of hebben een chaotische kanaal waar iedereen kanaal operator status krijgt door AutoOp instelt op 0.


Een ding om op te merken is dat het Set level is ingesteld op oprichter alleen door standaard, wat betekent dat alleen de oprichter deze opties kunt wijzigen. Ze zijn in meer detail hierboven beschreven, maar de Set opties onder ingesteld zijn om te doen met de eigendom van het kanaal. Ik adviseer hoogst verlaten deze instelling alleen, omdat u jezelf laat kunt open voor Founder parameters onder Set. diensten bijgestaan overnames als mensen zijn toegestaan om te wijzigen de oprichter parameter onder instellen. Dit betekent dat u zelf niet langer je kanaal, en personen kunnen gebruiken van deze opties ook de oprichter wachtwoord om te stoppen met u terugwinnen uw kanaal dezelfde manier kunnen wijzigen.


Opmerkingen

Alle opmerkingen met betrekking tot dit document verzenden alex@aonl.nl of kom naar irc.aonl.nl (#alex) en zoek naar ol. Ik ben meestal rond kunnen, en bij gebreke daarvan de MemoServ diensten korte berichten.


Als theres alles wat die u niet over de proceedures begrijpt in dit document bevatte, pak een aonl oper of helper in #help.